Snoekbaarsvissen op het Veluwemeer

Snoekbaarsvissen begint met het ontdekken van het juiste gebied. Talrijke plaatsen langs het Veluwemeer zijn perfect voor het vissen op snoekbaars. Het Veluwemeer is ontstaan uit de Zuiderzee na de ontwikkeling van deze Afsluitdijk en het IJsselmeer. De Veluwemeren, zoals het Veluwemeer zoals u dat nu kent, zijn na inpoldering ontstaan voor de Noordoostpolder plus de Flevopolder. In de verdere onderdelen van de vijver zijn grote hoeveelheden snoekbaars beschikbaar. Vraag bij de receptie om meer te weten te komen over de meest bruikbare visgebieden en wat precies het juiste kunstaas is om wanneer te gebruiken.

Bekende vissoorten

Vissoorten: Ide, ABP, snoekbaars en baars. Hoe je precies moet vissen: met een kleine aantrekkingskracht, spinner of vlieg (maat 12 tot acht), waarna je in het bereik komt, verschillend terwijl je er toch in komt. In de huidige reel volledig in, turn. Types van kunstaas: kies uit vliegen, rode labels, fazantstaarten, kleine, 3-4 cm bruine/zilveren streamers (hebben altijd genoeg ondersteuning, op zijn minst 50 m). Kleine snoekpluggen en kleine spinners. Snoekbaars schip Rental biedt deze soorten aas gratis aan.

De snoekbaars in het veluwe meer

De snoekbaars houdt niet van licht en zal zich overdag verstoppen in donkere, verdere delen van een meer of vijver. Zonder twijfel is dit zeer fascinerende details voor elke snoekbaarsvisser, omdat het suggereert dat ze met name voorspelbaar kunnen worden gevist. Door de dag heen, zorg ervoor dat je constant onder en rond de bruggen en pilaren vist.

Hier komt de snoekbaars oorspronkelijk vandaan

Stizostedion Lucioperca, ook wel snoekbaars of glas-oogvis genoemd, kwam oorspronkelijk uit Oost- en Midden-Europa. Maar omdat de snoekbaars aan het eind van de negentiende eeuw ook voor Nederland is gevuld, speciaal voor de industriële visserij. Ze konden wel 1,2 m lang worden, maar zulke grote exemplaren zijn bijzonder ongewoon en worden bovendien nauwelijks gevangen. Een snoekbaars van 80 of 90 cm zou in ons koude land wel eens als groot kunnen worden beschouwd en wordt meestal in grotere stromen gevangen. Welk aantal vissen gaat u krijgen?

Aad’s hengelsportadvies


Bekent u dat Aad Lansbergen, de bedenker van Snoekbaars Bootverhuur in Oost Nederland, een van de meest doorgewinterde snoekbaarsvissers voor het Veluwemeer is? Boven de twintig jaar gaat de man twee keer per week (tijdens het seizoen) vissen en grijpt hij zo’n vijf snoekbaarsvissers per reis. Wil je begrijpen hoe hij dat doet? Of wil je weten welk kunstaas hij gebruikt? Tijdens het verzamelen van het schip heeft Aad nodig en misschien is hij in staat om het advies te geven dat je nodig hebt om in grote en grotendeels grote zanders te hengelen. Zou je zijn record overwinnen?!